Deputatul PNL din Iaşi Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei Naţionale să explice ce demersuri au fost făcute de executivul PSD şi ALDE în vederea revalorizării învăţământului profesional şi tehnic din sistemul educaţional şi care au fost rezultatele acţiunilor.

„În capitolul Politici în domeniul educației din Programul de guvernare al PSD-ALDE, la măsura Cetățeni activi pe piața muncii, se face referire, printre altele, la revalorizarea învățământului profesional și tehnic prin flexibilizarea sistemului, multiple opțiuni de formare profesională pentru elevi, diferite tipuri de certificări. Toate cu scopul de a asigura acces facil pe piața muncii și pentru continuarea studiilor în vederea dobândirii de calificări superioare. În pofida bunelor intenții, companiile găsesc din ce în ce mai greu forţă de muncă pregătită pentru diverse meserii în domeniul tehnic, de la bucătari și ospătari, până la mecanici, strungari sau tinichigii“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită informaţii privind măsurile ce vor fi implementate în actualul mandat al Ministrului Educaţiei privind învăţământul tehnic şi profesional.

Articolul precedentReţinuţi în urma unor tâlhării în serie
Articolul următorAccident rutier mortal, la Iaşi