Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului interimar al Educaţiei Naţionale clarificări privind informațiile lansate public în legătură cu modificarea formelor de examinare din vara anului 2019.

Conducerea Ministerului Educației anunță, de pe o zi pe alta, schimbări intempestive privind examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională 2019, prin introducerea testelor grilă, fără nici un fel de consultare publică prealabilă. Astfel, sunt bulversați cei peste 300.000 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și profesorii lor, care consideră această modalitate de examinare o alegere absolut nefericită. Chiar dacă legislația prevede că examenele nu pot fi modificate pentru anul școlar în curs, pe site-ul oficial al Ministerului Educației au apărut modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019 și Evaluarea Națională 2019.
De asemenea, există afirmații contradictorii ale oficialilor din minister, unii confirmând că se va schimba modul de examinare, pentru o abordare unitară la toate disciplinele, iar Ministrul spune că nu se va întâmpla acest lucru în timpul anului școlar curent“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei Naţionale clarificări privind măsurile ce vor fi adoptate de Minister ca astfel de informații bulversante să nu mai fie lansate public.

De asemenea, este important de aflat stadiul noii Legi a Educaţiei şi când va fi lansată în dezbatere publică, având în vedere că, în ultima perioadă, s-a vehiculat tot mai mult această idee.
Articolul precedentCărţi donate de oamenii legii din Iaşi
Articolul următorSeptuagenară, violată cu sălbăticie