“În guvernarea PSD-ALDE, România a cunoscut una dintre cele mai negre perioade postdecembriste din punct de vedere al democrației și al respectării statului de drept. Dacă ar fi fost după Dragnea și Tăriceanu, azi țara noastră ar fi arătat cu totul altfel: departe de Europa, aproape de Rusia și de regimurile iliberale din zonă. Președintele Klaus Iohannis, în parteneriat cu Partidul Național Liberal, a fost arma politică împotriva regimului Dragnea și coaliției PSD-ALDE”, susține deputatul ieșean Dumitru Oprea.

Președintele Klaus Iohannis a făcut exact ceea ce a promis: a funcționat întru totul în limitele Constituției, dar s-a dovedit în momentele-cheie de criză perfect adaptat modelului „jucător“. A întârziat aberantele schimbări ale legilor Justiției, a întârziat cât a putut aplicarea mârșăviilor puse la cale de PSD și ALDE.

Dacă analizăm trecutul recent, observăm că actualul președinte al țării este cel mai eficient președinte post-decembrist al României. A găsit căi de dialog cu societatea civilă, a ținut calea pro-europeană și pro-atlantică neștirbită, a reușit să pună stavilă succesivelor guverne Dragnea și post-Dragnea în tentativele lor de a înfeuda România. Discursul său a fost dedicat toleranței și viitorului.

În virtutea drepturilor sale constituționale, Klaus Iohannis a avut constant o poziție pro-UE și pro-NATO. Echilibrul de care a dat dovadă a atras sprijinul din partea partenerilor strategici ai României, în toate eforturile de contracarare a atacurilor la democrație pe care le-a manifestat guvernarea PSD. Cea mai evidentă dovadă a acestei susțineri a fost Summit-ul de la Sibiu, în care s-au stabilit direcțiile de dezvoltare a Uniunii Europene.

La nivel intern și extern, în deriva generată de PSD-ALDE, pentru o Românie europeană, Klaus Iohannis este președintele de care avem nevoie pentru al doilea mandat!“, spune deputatul liberal Dumitru Oprea.