Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, ieri, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Iași ar fi sustras, de pe raza municipiului Iași, un autoturism care ar fi fost lăsat nesupravegheat, iar ulterior l-ar fi condus și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, care la rândul său ar fi fost proiectat într-un tramvai.

În urma impactului nu au rezultat victime omenești.

Din verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, bărbatul de 32 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.