Blocul M2, situat pe bd. Nicoale Iorga la nr. 7A, evacuat anul acesta de Primărie din cauza condiţiilor mizere, a fost evaluat, astfel că o parte dintre locatarii care au fost de acord cu cedarea locuinţelor deţinute aici vor primi despăgubiri.

Proiectul fixează la 1.041 de euro valoarea fiecărei locuinţe (în suprafaţă de 10 mp). Nouă locatari urmează să fie despăgubiţi în acest fel pentru mutarea lor din imobilul plasat în clasa I de risc seismic.

Potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Iași, în blocul M2 funcţiona un cabinet medical, care ocupa 11 asemenea încăperi. Firma respectivă urmează să fie despăgubită cu 20.852 de euro, fărăTVA.

Primăria nu poate trece la demolarea blocului vechi de peste 50 de ani pentru că 22 dintre locatari nu şi-au dat acordul de renunţare şi vor fi chemaţi în instanţă.

Altfel, printr-un proiect de hotărâre se va aproba documentaţia reabilitării şi modernizării zonei de agrement C.A. Rosetti, stabilindu-se totodată un deviz general de lucrări în valoare de 11,7 milioane de lei fără TVA. Speranţele de finanţare se îndreaptă spre Axa 4 de fonduri europene nerambursabile, menţionează proiectul – care, astfel, nu dă niciun termen de finalizare.

Articolul precedentSchimb de replici Chirica – Bodea, pe tema Esplanadei Oancea
Articolul următorÎnjunghiat în zona genitală de propriul frate