Profesorii universitari Gheorghe Iacob şi Ion Agrigoroaiei, de la Facultatea de Istorie a Universității „Al.I. Cuza“, au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.

Decernarea celor două titluri s-a desfăşurat în cadrul evenimentului „Colegii centenare la ceas aniversar“, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi. Profesorii şi istoricii Ion Agrigoroaiei şi Gheorghe Iacob au primit acest titlu datorită activităţii academice derulate în întreaga lor carieră.

Hotărârea de acordare a celor două titluri de Cetăţean de Onoare a fost semnată pe 31 august în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliul Local al Primăriei Municipiului Iaşi.

Evenimentul organizat de către Colegiul „Mihai Eminescu“ s-a desfăşurat pe 5 şi 6 octombrie, la festivitatea de deschidere a manifestărilor fiind prezenţi aproape 40 de directori de la licee centenare din întreaga ţară.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de lucrări ale elevilor şi profesorilor, lucrări publicate într-un volum de carte. Aceste lucrări identifică aspectele importante ale istoriei fiecărui colegiu participant, dar şi rezultatele deosebite obţinute de elevi în ultimi ani.

Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Primărie, aceasta făcând parte din calendarul manifestarilor din Programului Centenar.

Articolul precedentReparații pe o stradă din Tătăraşi
Articolul următor„Gala Premiilor Operelor Naţionale“, la Iași