Agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au prins doi cetățeni din Republica Moldova care au încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Astfel, oamenii legii au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat două persoane care se deplasau pe câmp, dinspre malul râului Prut, spre localitatea Zberoaia.

În cel mai scurt timp, poliţiştii s-au deplasat în zonă şi au reținut persoanele în cauză, ocazie cu care au procedat la identificarea acestora.

Deoarece cei doi bărbați aveau hainele ude și nu aveau acte de identitate asupra lor, aceştia au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, agenții au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Republica Moldova, S.I. și R.R., în vârstă de 31, respectiv 33 de ani, care au încercat să intre ilegal în România.

La cercetări, tinerii au declarat că au traversat înot râul Prut, cu intenția de a ajunge în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile care se impun.

Articolul precedentJaf comis într-un bar din Iași
Articolul următorO nouă versiune a metodei “Accidentul”