Reprezentanţii Poliţiei au emis o alertă pentru ieşeni cu privire la faptul că escrocii au inventat o nouă versiune a metodei „Accidentul”.

Agenții din cadrul Poliției Municipiului Iași au fost sesizaţi recent de către o femeie în vârstă de 64 de ani cu privire la faptul că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, ar fi fost contactată telefonic de persoane necunoscute, care s-ar fi folosit de nume și calitați mincinoase şi, sub pretextul că nepotul său ar fi fost victima unui accident casnic survenit în urma exploziei centralei termice, i-ar fi solicitat 10.000 de euro, necesari pentru operația acestuia.

Femeia nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în forma tentativei, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor”a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. 

Pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor prin noua versiune ametodei „Accidentul”, poliţiştii recomandă ca, în cazul în care ieşenii sunt contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident în care ar fi fost implicată, nu trebuie ca persoanele contactate telefonic să dea curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un accident rutier, cereţi date despre unitatea medicală, despre secţia de Poliţie sau Parchetul la care s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin. Nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii Poliţiei! În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Articolul precedentDoi tineri din Republica Moldova au încercat să treacă ilegal frontiera
Articolul următorDosare penale, întocmite pe numele unor șoferi: uite ce au făcut!