Istoricul Dorin Dobrincu a anunţat pe pagina sa de Facebook că şi-a dat demis din PNL. Dobrincu este cercetător în cadrul Insitutului de Istorie “A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române și a candidat şi la şefia filialei municipale a PNL Iaşi.

Dorin Dobrincu a precizat că nu a fost o decizie ușoară.

„Cum nu a fost nici pentru alții care au plecat înaintea mea. Dincolo de ce vor crede unii în interior, eu știu prea bine ce am făcut, alături de alții (și nu chiar puțini), pentru promovarea valorilor liberale și pentru a face PNL respectabil în medii în care oamenii nici nu mai voiau să audă de acest partid. Am crezut că se poate schimba ceva într-o organizație politică deja constituită. Nu s-a putut. Însă proiectele pentru binele public pot fi promovate și în alte cadre“, a precizat Dorin Dobrincu.

Motivele demisiei au fost explicate tot pe Facebook: „Sunt mai multe motive: dezinteresul conducerii centrale față de propunerile noastre, ale Agora Think Club de a introduce un sistem real de vot, de consultare internă (primaries) la alegerile pentru europarlamentare, dar și după, lipsa de interes a celor din conducerea centrală față de ce se întâmplă în filiale (cazul Iași îl știu bine), practic un fel de lăsare a organizațiilor la mâna oligarhiilor locale, neglijarea completă a Moldovei în scrutinul din mai 2019 (nici un candidat din regiune nu este pe un loc eligibil în lista PNL), devierea discursivă spre naționalism, lipsa de viziune etc. etc.“