Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, pe DE 583, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Tomești.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că numerele de înmatriculare provizorii atribuite autoutilitarei ar fi fost expirate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

„Polițiștii din cadrul Seviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, pe șoseaua Păcurari, din municipiul Iași, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 32 de ani, din județul Constanța. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru numerele de înmatriculare ale autoturismului ar fi fost expirată. În cauză a fost întocmit, de asemenea, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Reprezentanţii IPJ Iaşi au adăugat că poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acționat în municipiu pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În cadrul acțiunii au fost date 61 de amenzi, în cuantum de 12.180 de lei, dintre care două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, şapte pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni și 50 – pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere.

„De exemplu, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Ciurea, a condus un autoturism pe bulevardul Anastasie Panu şi a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui tramvai. Acesta a fost amendat cu suma de 580 de lei şi s-a dispus reţinerea permisului, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Articolul precedentO nouă versiune a metodei “Accidentul”
Articolul următorEveniment despre guvernare, organizat de Primăria Iași