Agenţii din cadrul Secţiei I de Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie 74 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că ar fi fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat ca fiind o rudă şi care, sub pretextul că ar fi suferit un accident de muncă şi ar necesita o intervenţie chirurgicală, i-ar fi cerut suma de 50.000 de lei.

Persoana vătămată a conştientizat că se doreşte inducerea sa în eroare pentru obţinerea unui folos patrimonial injust şi a încheiat convorbirea.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală.

De asemenea, agenţii din cadrul Secţiei II de Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie 71 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că ar fi fost apelată pe telefonul fix şi, ulterior, pe telefonul mobil de către o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat ca fiind medic şi care, sub pretextul că o rudă ar fi suferit un accident rutier şi ar necesita o intervenţie chirurgicală, i-ar fi cerut suma de 40.000 de lei.

La fel, persoana vătămată a conştientizat că se doreşte inducerea sa în eroare pentru obţinerea unui folos patrimonial injust şi a încheiat convorbirea.

Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală.

 

Articolul precedentCe nu ai voie să faci de Dragobete!
Articolul următorA apărut un nou tip de ÎNŞELĂCIUNE: are de-a face cu etichetele!