Conducerea Maternității „Elena Doamna“ Iași intenționează să pună în aplicare două proiecte de anvergură, menite să crească accesul pacientelor la serviciile medicale de calitate.

Unul dintre proiecte este un centru de imagistică, unic în Moldova, care va oferi pacientelor șansa de a depista și vindeca toate problemele de obstetrică și ginecologie, în cadrul aceluiași spital, fără a fi nevoite a se mai plimba dintr-un spital în altul.

Ambulatoriul maternității dispune de spațiu suficient pentru utilarea cu noi echipamante, dar și de cadre medicale calificate și acreditate. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 11 milioane de lei.

Un alt proiect vizează construirea unei clinici de fertilizare in vitro. Managerul maternității susține că acest proiect vine în folosul întregii țări și asta pentru că, în acest moment, fertilizarea in vitro se face doar la clinicile private. Din acest motiv, multe femei care suferă de infertilitate nu pot accesa aceste servicii, întrucât costurile sunt foarte mari.

Articolul precedentLucrările de modernizare pe aleea Tudor Neculai
Articolul următorMăsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară