Deputatul liberal Dumitru Oprea a declarat că PSD amenință cu instaurarea dictaturii și singurul scop avut este golirea puşcăriilor şi abolirea prevederilor Codului Penal aplicabile demnitarilor.

„Dincolo de a avea o majoritate mai mult decât confortabilă, procedurile parlamentare, circuitul legislativ, cenzura actelor normative la Curtea Constituţională le provoacă un disconfort total şi promit că se vor «radicaliza». Ce poate însemna «radicalizare», din partea unei puteri care controlează 99% din puterile legislativă şi executivă, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO? Suntem ameninţaţi în prime time cu instaurarea dictaturii, a legii marţiale?“, se întreabă parlamentarul ieşean.

Parlamentarul PNL consideră că românii au dezvoltat anticorpii pluralismului, iar lecţiile de educaţie civică au fost însuşite aproape cu viteza luminii de când PSD-ALDE asaltează neîncetat statul de drept.

„Conştiinţa civică a românilor, preocupaţi de regimul democratic al ţării în care trăiesc, reprezintă şansa uriaşă pe care o are România acum. Este şansa unei resetări totale în urma unui război de uzură, unul care i-a consumat deja prea mulţi ani din viaţă şi i-a răpit sărbătoarea României Centenare. Îmbătaţi de aerul de «haită politică», simţindu-se mai puternici împreună, liderii PSD se declară acum uniţi. Sunt însă ultimele zvârcoliri ale unui partid-stat luat pe persoană fizică de Liviu Dragnea sub promisiunea că niciun politruc afiliat puterii nu va mai face puşcărie în România pentru fapte penale din trecut sau din viitor! Chiar dacă avem în jurul nostru exemple de îndepărtare de la calea democraţiei liberale, precum Ungaria şi Polonia, în cazul României vorbim despre cu totul altceva! Are şi iliberalismul «mândria» lui. Iliberalismul nu înseamnă, totuşi, anularea sentinţelor definitive în justiţie şi abolirea pedepselor pentru furt din banii publici! Chiar şi un dictator din Africa s-ar gândi de două ori înainte să abolească prin Dictat Codul Penal!“, mențioenază Dumitru Oprea.

Articolul precedentAtacant spaniol, așteptat în cantonamentul ieșenilor
Articolul următorIeșeancă, suspectată de contrabandă