Recent a avut loc festivitatea de premiere a celor 26 de elevi de la cele trei licee din Iași – Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” și Colegiul Național Iași, care au susținut examenul de limba germana DSD 2 de nivel B2/C1 în cadrul programului finanțat de statul german.
La ceremonia desfășurată în sala de festivități a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” au participat plini de entuziasm și emoție elevi, părinți și profesori de limba germană de la cele trei licee.
Ceremonia a fost deschisă de către doamna directoare a Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Gabriela Săndulescu, după care a luat cuvântul domnul viceprimar Radu Botez, impresionându-i pe participanți cu un discurs liber în limba germană.
Festivitatea a fost moderată de către reprezentantul programului de limbă germană în Iași, domnul profesor Joachim Ferneding.
Atmosfera a fost destinsă de intervenția muzicală deosebită a elevului Adrian Petras de la Colegiul Național, care a interpretat la chitara doua piese în limba germană, iar emoțiile au crescut pe măsură ce au luat cuvântul elevi din partea celor trei școli.
Înainte de înmânarea diplomelor, domnul Joachim Ferneding i-a felicitat pe elevi pentru efortul susținut și a subliniat faptul că aceste diplome cu recunoaștere internațională reprezintă o șansă în plus nu doar în Germania, dar mai ales în România, unde la momentul de față există circa 7400 de reprezentanțe active ale firmelor germane.
Articolul precedentConcurs de admitere la Universitatea „Al. I. Cuza“Iași. Vezi cât locuri sunt disponibile la fiecare facultate
Articolul următorCăsătorie în avion la Aeroporul Iași! GALERIE FOTO