În perioada 18-22 iunie 2018, Tabăra de la Năvodari este gazda celei de-a XVI-a ediții a etapei naționale a concursului pe teme de protecția consumatorilor Alege! Este dreptul tău.

Cu acest prilej, 88 de elevi din clasele IX-XI, câte doi din fiecare județ și 6 din București au intrat în competiție. Tema concursului a fost Crearea unei pieţe on-line echitabile şi sigure, o temă generoasă, având în vedere interesul manifestat de tânăra generaţie pentru tot ceea ce are legătură cu Internetul.

Astfel, elevii s-au întrecut la proba individuală, fiind supuși unui test-grilă din legislația specifică protecției consumatorului. Doar 24 din cei 88 de participanți – cei care au demonstrat o bună cunoaștere a actelor normative care reglementează drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, practicile comerciale incorecte și vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora – s-au calificat în cea de-a doua etapă. Aceasta a constat în realizarea unui eseu cu tema Costuri ascunse ale comerţului on-line, pe care l-au susținut în faţa comisiei, utilizând instrumentele tehnologiei digitale.
Juriul, format din reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ai Asociației pentru Protecția Consumatorilor InfoCons, din reprezentanți ai mass-mediei și ai mediului de afaceri a desemnat câștigătorii concursului.
Astfel, elevele Maria-Diana Horleanu, din clasa a X-a și Eleni-Denisa Meauca, din clasa a XI-a, ambele eleve ale Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, coordonate de profesoara Liana Jescu, au obținut Premiul al III-lea, respectiv Mențiune, situând și în acest an județul Iași pe podium.
Articolul precedentProiect pentru reabilitarea unor străzi din Iaşi
Articolul următorAdolescent mușcat de șarpe adus cu elicopterul SMURD la Iași