Au fost lansate procedurile de achiziție pentru modernizarea unor străzi din zonele Miroslava, Galata și Copou – Grădina Botanică.

Este vorba de asfaltarea șoselei Iași – Voinești pe o distanță de 3,4 km, strada Strugurilor (1.393 metri), aleea Strugurilor (2.178 metri) și aleea Tudor Neculai (2.210 metri), strada Semănătorului, strada Olteniei și strada Transilvaniei.

Supraveghez personal lucrările deja derulate pe raza orașului, dacă sunt muncitori și în ce măsură șantierele sunt active. Sper ca ritmul intervențiilor să fie rapid, iar proiectele să fie duse la bun sfârșit. În contextul programului general de regenerare, civilizare și integrare urbană a zonei Cicoarei, am relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui în zona Cicoarei. Termenul de depunere a ofertelor este 18 iulie. Tot pentru această zonă, am organizat o licitație pentru construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 16 iulie. Lucrările vizează zona de şes a Bahluiului, între strada Cicoarei şi confluenţa cu râul Nicolina, aflată aproape de podul Mircea cel Bătrân peste Bahlui. Lungimea totală a canalului va fi de 688 de metri. Pe acest amplasament au fost realizate în timp două canale în acelaşi scop, unul de către municipalitate, iar celălalt, de către cei de la Îmbunătăţiri Funciare. Amândouă au fost colmatate, iar pe alocuri chiar astupate de proprietarii din zonă“, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Articolul precedentUn drapel al României, înalt de 41 de metri, arborat sâmbătă în Iaşi
Articolul următorElevi ieşeni, premiaţi