Oamenii legii din Iaşi încearcă tot mai des să informeze populaţia cu privire la metodele utilizate de către escroci pentru a păcăli diverşi cetăţeni.

Agenții din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi au fost sesizați zilele trecute de către o femeie de 80 de ani cu privire la faptul că,pe data de 17 iunie, ar fi fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat a fi medic şi care i-ar fi cerutsuma de 35.000 de euro pentru operaţia fiicei sale, spunându-i că aceasta ar fi fost implicată într-un accident rutier.

Femeia a luat legătura cu fiica ei şi a constatat că aspectele relatate nu sunt reale, iar persoana respectivă încearcă să o inducă în eroare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelaciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor”, au declarat polițiștii.

Tot recent, agenții din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi au fost sesizați de către un bărbat de 36 de ani cu privire la faptul că ar fi fost apelat telefonic de un bărbat necunoscut şi, sub pretextul că fratele său ar fi fost implicat într-un accident grav, i-ar fi cerut suma de 18.000 de lei, pentru a fi transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti.

Bărbatul a realizat că aspectele relatate nu sunt reale, astfel că nu s-a întâlnit cu necunoscutul şi nu a suferit vreun prejudiciu. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor”, au adăugat anchetatorii

Articolul precedentFiul lui Tudorel Toader, operat în urma accidentului rutier
Articolul următorFostul șef al Camerei de Comerț, pedeapsă diminuată cu 168 de zile