O femeie a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzată de comiterea unor infracţiuni.

Anchetatorii au trimiso în faţa instanţei pe Alina Mihaela Popa, sub acuzaţiile de acces ilegal al un sistem informatic, în formă continuată, şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată (62 de acte materiale).

Totodată, procurorii DIICOT au clasat cauza sub aspectul comiterii unor alte infracţiuni, precum fraudă informatică, fals informatic, alterarea integrităţii datelor informatice.

Pe data de 18 iunie 2015, persoana vătămată A.D. a formulat o plângere penală împotriva Alinei Mihaela Popa, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni. Conform plângerii depuse de bărbat, Mihaela Popa, profitând de faptul că a fost într-o relație de concubinaj cu persoana vătămată în perioada 2003 – 2011, precum și de statutul său de angajat al Băncii Comerciale Române (BCR), și-ar fi însușit, direct de la persoana vătămată, prin remiterea în mai multe rânduri a unor sume de bani, sau prin efectuarea unor operațiuni financiare frauduloase, prin activarea serviciului de Internet-banking pentru conturile deschise pe numele ieşeanului, urmată de accesarea ilegală a acestui cont, respectiv de efectuarea de diferite transferuri interbancare sau plăți la comercianți, suma totală de 328.611,31 lei.

Potrivit anchetatorilor, în 2003, în timp ce era student la Iaşi, A.D. a început o relaţie personală cu Mihaela Popa, aceasta durând până la jumătatea lunii aprilie 2011. Când a cunoscut-o pe Popa, aceasta era şi ea studentă, la scurt timp de la terminarea facultăţii angajându-se la BCR.

Procurorii au mai spus că, în 2008, bărbatul a deschis un cont bancar la BCR, la iniţiativa Mihaelei Popa, care începuse deja să lucreze la BCR, iar, la sfârşitul anului respectiv, a început să depună diferite sume de bani în cont, în ideea de a achiziţiona un autoturism. Când avea o sumă de bani de depus, mergea la bancă şi îi dădea banii iubitei, pentru a-i depune în cont. Aceasta nu avea atribuţiuni directe de a efectua operaţiuni prin conturile unor persoane fizice, deoarece se ocupa cu operaţiuni financiare efectuate de agenţii economici, dar se ducea de fiecare dată la ghişeul băncii şi depunea banii.

Dar, pe 17 noiembrie 2009, bărbatul a observat dintr-un faptul că au fost făcute transferuri de bani despre care nu avea cunoştinţă. Relaţia dintre cei doi s-a încheiat în aprilie 2011 şi, chiar dacă s-a despărţit de Popa, bărbatul a avut încredere în ea şi a continuat să îi dea sumele de bani pentru a fi depuse la bancă.

În 2013, Popa Alina Mihaela l-a întrebat de mai multe ori pe A.D., manifestând chiar o anumită insistenţă, de ce nu mai făcea depuneri în cont la BCR şi când urma să facă următoarea depunere. Întrucât atitudinea inculpatei i-a trezit anumite suspiciuni, pe 14 noiembrie 2013, persoana vătămată a mers personal la bancă pentru a verifica exact suma de bani pe care o avea în cont, ocazie cu care a constatat că mai avea aproximativ 200 de lei. La întrebările referitoare la existenţa sumei de bani în cont, inculpata Popa Alina Mihaela i-a spus telefonic că vine imediat la bancă, pentru a-i explica situaţia. Cei doi s-au întâlnit lângă sucursala BCR, ocazie cu care Popa Mihaela Alina i-a spus că banii nu s-au pierdut, să stea liniştit, nu vor fi probleme şi îi va da înapoi. La acel moment, dată fiind starea de şoc în care se afla, A.D. nu a avut vreo reacţie, apreciind pe moment că Popa Alina Mihaela era de bună credinţă”, au mai afirmat anchetatorii.

Conform acestora, la câteva zile, cei doi s-au întâlnit din nou, iar Popa a recunoscut că, de fapt, ea luase banii din contul lui, pentru a plăti daune unei persoane pe care a accidentat-o cu maşina. Totodată, au mers împreună la un notar, ocazie cu care femeia a declarat, în formă autentică, faptul că îi datora persoanei vătămate suma de 328.611,31 lei.

Dar, pe măsură ce trecea timpul, bărbatul ar fi avut discuţii atât cu Mihaela Popa, cât şi cu părinţii acesteia, cu fiecare ocazie solicitând returnarea sumei de bani, dar aceste discuţii nu au avut vreun rezultat. În baza declaraţiei notariale date de Popa Mihaela-Alina, DA a iniţiat o procedură de executare silită împotriva acesteia, reuşind să recupereze doar suma de 4.500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au concluzionat că femeia ar fi făcut diverse plăţi din banii fostului iubit, cum ar fi restituire împrumut, plată Oriflame, rate, Amway, plăţi ale facturilor către furnizorii de utilităţi etc. La un moment dat, femeia ar fi plecat din cadrul BCR, conform martorilor.

Inculpata Popa Mihaela Alina a declarat succint faptul că recunoaşte efectuarea celor 62 de operaţiuni frauduloase constând în accesarea, fără drept, prin intermediul aplicației Click 24 Banking BCR, a sistemului informatic al BCR şi transferurile frauduloase a unor sume de bani din contul deschis pe numele persoanei vătămate”, au mai spus oamenii legii.

Articolul precedentAproape două milioane de ţigări, capturate de poliţişti. Un suspect, încătuşat
Articolul următorAmenzi de peste 80.000 de lei, date în câteva ore