Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” și Aeroportul Internațional Iași au organizat vineri seara un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. Tema acestuia a fost „Managementul integrat al intervenţiei serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forţe pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă determinată de un accident aviatic, cu victime multiple”.

Scopul exerciţiului a fost antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Simularea a avut loc pe platforma aerogării, scopul fiind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident aviatic, cu victime multiple. Pentru realizarea acestui exercitiu amplu, au fost antrenate structurile de conducere și serviciile profesioniste în cooperare cu celelalte forţe.

S-a urmărit evaluarea situaţiilor de urgenţă produse şi stabilirea măsurilor şi acţiunilor specifice de gestionare a acestora, antrenarea în comun a forţelor participante potrivit concepţiei specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de răspuns în situaţii de urgenţă, antrenarea personalului privind modul de acţiune în cazul producerii unui incident/accident aviatic şi cunoaşterea posibilităţilor de organizare a acţiunilor de răspuns și verificarea modului de realizare a cooperării între forţele participante.

Articolul precedentTârg de bunătăți fabricate în Republica Moldova
Articolul următorSemnal de alarmă tras de trei deținuți și un medic în scaun cu rotile