Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va oficia astăzi slujba Bobotezei în curtea Catedralei Mitropolitane. Peste 11.000 de litri de agheasmă, aflaţi în 11 butoaie de 1.000 de litri, vor fi sfinţiţi de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, la finalul slujbei de pe platoul din faţa mitropoliei.

În plus, peste 5.000 de sticle de jumătate de litru cu însemnele Mitropoliei vor fi umplute cu apă sfinţită şi oferite credincioşilor. De asemenea, Mitropolia a pregătit şi mai multe sticle de 1, 2 sau chiar 5 litri.

Crucea ce va fi chiar la baza scărilor nu va fi din gheaţă ci din crengi de brad şi împodobită cu flori.

Slujirea va începe de la ora 6.30 cu slujba de dimineaţă, Miezonoptica, apoi va fi Utrenia şi Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, care va începe în jurul orei 9.00.

Soborul de preoţi condus de IPS Teofan va ieşi din catedrală în jurul orei 11.00, când va începe slujba de sfinţire a apei.

Dacă agheasma pregătită de preoţi nu va ajunge pentru toți oamenii, după amiază va mai fi încă o slujbă de sfinţire a apei, iar credincioşii vor putea veni şi atunci.

Oamenii nu vor avea acces la butoaiele cu agheasmă, ci personalul Catedralei va împărţi din sticlele pregătite anterior sau le vor umple recipientele cu care au venit oamenii de acasă.

Articolul precedentIncredibil: Părinții puși să aducă „surse de căldură“ la Spitalul de Copii „Sf. Maria“
Articolul următorȘase meciuri de verificare pentru ieșeni în Antalya