În urma unei avarii mari a sistemului de termoficare, care a afectat o bună parte din cartierul Tătăraşi, conducerea Spitalului de Copii „Sf. Maria“ i-a anunțat pe părinți să aducă surse de căldură pentru a nu le fi frig micuților în saloane.

Spitalul ieșean este racordat la sistemul de încălzire centralizată și în cazul unei avarii majore nu dispune de o soluţie de urgenţă pentru a furniza agent termic şi apă caldă în interiorul unităţii medicale în astfel de situaţii.

Părinţii s-au arătat indignaţi, pe reţelele de socializare, de faptul că saloanele spitalului vor rămâne fără căldură, dar şi pentru că li s-a solicitat aducerea unei surse de încălzire.

„A fost o avarie la o vană Veolia din zona Tătăraşi, şi o parte din cartier, inclusiv spitalul nostru, a rămas fără căldură pe perioada lucrărilor. Dar a fost vorba doar despre aproximativ patru ore. Au reuşit să remedieze mai repede problema. Noi ne-am pregătit cu toate măsurile care erau necesare, de aceea a existat acel anunţ, având în vedere că ni s-a spus că, dacă avaria este una gravă, s-ar putea întinde pe mai multe zile. Am luat măsurile preventive, pentru că ne pregăteam pentru scenariul cel mai rău. Nu a ţinut de noi, a fost o avarie“, a spus Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii.

Articolul precedentL-a găzduit, după care a observat că i-au dispărut bunuri din casă
Articolul următorFără acces la butoaiele cu agheasmă