O femeie din judeţul Iaşi a primit o pedeapsă inedită din partea magistraţilor. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea Golumbei Stănescu, pentru evaziune fiscală. 

Instanţa condamnă pe inculpata Stănescu Golumba la pedeapsa rezultantă de treani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, în formă continuată, au precizat magistraţii ieşeni. 

În plus, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi a obligato pe inculpată, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Maxionis Light SRL, prin lichidator, să achite despăgubiri în valoare de 160.863 de lei, cu titlu de prejudiciu. De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea integrală a unor înscrisurilor falsificate. 

Pe lângă această pedeapsă, judecătorii au obligat-o pe femeie şi să meargă la şcoală. Obligă pe inculpata Stănescu Golumba ca, pe durata termenului de încercare, să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare, au mai spus magistraţii. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul femeii a început pe data de 21 decembrie 2017Conform anchetatorilor, în urmă cu peste trei ani, femeia ar fi creat un prejudiciu de peste 160.000 de lei la bugetul consolidat al statului prin folosirea unui număr total de 86 de facturi fictive, aparent emise de SC Grand Ioan Grup SRL către SC Maxionis Light SRL Hârlău. 

De remarcat este faptul că aceasta a mai fost certată cu legea, anchetatorii acuzândo de comiterea unor infracţiuni similare. 

Articolul precedentTot mai multe femei ajung la psihiatru din cauza consumului de alcool
Articolul următorȘi-a înjunghiat fratele: ce a pățit