Unul dintre foştii prefecţi ai Iaşului, Dragomir Sava Tomaşeschi, a fost condamnat joi după-amiază cu executare de către judecători.

“Instanţa dispune condamnarea inculpatului Tomaşeschi Sava Dragomir la pedeapsa de 6 luni de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În acelaşi dosar, inculpatul Avădănii Constantin a primit o pedeapsă rezultantă de 11 ani şi 6 luni de închisoare, pentru mărturie mincinoasă, dar această pedeapsă a fost contopită cu o alta”, au precizat joi reprezentanţii Curţii de Apel Iaşi.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată. De altfel, Dragomir Tomaşeschi a şi declarat că va face apel la sentinţă.

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a actualului avocat Dragomir Sava Tomaşeschi, fost prefect, şi a lui Constantin Avădanei, pentru mărturie mincinoasă.

Anchetatorii au precizat că, în zilele de 28 aprilie şi 26 mai 2014, cu ocazia audierii în calitate de martori într-un dosar penal al Tribunalului Iaşi, Tomaşeschi şi Avădanei ar fi făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale în legătură cu care au fost întrebaţi.

„Inculpaţii au susţinut, în calitate de martori, în mod nereal, că poliţiştii din escortă l-au agresat fizic şi verbal, la intrarea în cadrul Tribunalului Iaşi, pe inculpatul Clapon Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv, iar persoana privată de libertate, deşi a fost agresată, nu ar fi adresat ameninţări poliţiştilor”, au precizat procurorii.

Totodată, oamenii legii au adăugat că, în cuprinsul sentinţei penale de pe 13 iunie 2016, pronunţată în acel dosar al Tribunalului Iaşi, prin care s-a dispus condamnarea lui Gheorghe Clapon, printre alte infracţiuni şi pentru cea de ultraj, instanţa a înlăturat declaraţiile date în calitate de martor de către Tomaşeschi şi Avădanei, judecătorii apreciind că au fost nesincere.

Articolul precedentTânără de 19 ani, încătuşată după ce a vrut să păcălească o pensionară
Articolul următorTânărul ars din Piatra Neamț, transferat de la Iaşi, în Belgia