Un tânăr şi o tânără sunt cercetaţi pentru că ar fi încercat să păcălească o pensionară din municipiul Iaşi, spunândui octogenarei că fiul ei ar fi comis un accident rutier.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune, prin intermediul metodei Accidentul”. În urma acţiunii, o tânără a fost reţinută de anchetatori pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Astfel, oamenii legii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au prins în flagrant o tânără și un tânăr, în timp ce luau sumele de 6.100 de euro şi, respectiv, 7.100 de lei, precum și mai multe bijuterii, de la o femeie în vârstă de 88 de ani, din municipiul Iași.

Anchetatorii au precizat că, din cercetările efectuate de polițiști, a rezultat faptul că cei doi tineri, folosindu-se de nume sau calități oficiale, ar fi contactat-o telefonic pe femeia în vârstă de 88 de ani, din municipiul Iași, i-ar fi spus că fiul său ar fi provocat un accident rutier și i-ar fi solicitat bani și bijuterii, pentru ca acesta să nu fie reținut.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânăra în vârstă de 19 ani, bănuită de comiterea infracțiunii de înşelăciune prin intermediul metodei Accidentul a fost reținută de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași”, a declarat joi Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieşene.

Conform acesteia, tânăra urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale, iar cercetările continuă în cauză, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

 

Articolul precedentI-a explodat cazanul de ţuică în faţă
Articolul următorFost prefect de Iaşi, condamnat de judecători cu executare!