Aproximativ 20 de persoane s-au strâns vineri dimineață, în jurul orei 8.30, în fața Universității „Al.I. Cuza”, din Iași, pentru a protesta împotriva fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Protestatarii au afișat trei bannere în care îl acuză pe actualul rector al universității ieșene că și-a bătut joc de Justiția din România.

Mai mult, cei care protestează pașnic, fără a scanda, solicită demisia lui Toader din funcția de rector al UAIC.

Amintim că, joi, Liga Studenţilor (LS) Iaşi i-a solicitat fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, să îşi depună demisia din funcţia de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, deoarece acesta a adus “prejudicii imense de imagine” comunităţii academice în timpul mandatului său de ministru.

În plus, Liga Studenților Iaşi a anunţat faptul că studenţii pregătesc acţiuni de boicotare a admiterii la universitate, “mulţi elevi şi părinţi fiind determinaţi să nu mai aleagă cea mai veche universitate din ţară, atât timp cât Toader va rămâne rector”.

De asemenea, reprezentanţii LS Iaşi sunt nemulţumiţi şi de faptul că, începând de pe 25 aprilie, Toader a revenit în poziţia de rector al Universităţii “Al.I.Cuza” din Iaşi, după ce s-a suspendat din funcţie pentru a deveni ministru al Justiţiei în guvernele coaliţiei PSD – ALDE.

De remarcat este faptul că protestatarii sun supravegheați de jandarmi și polițiști, forțele de ordine fiind aproximativ în același număr ca protestatarii.

Deocamdată, cei care protestează sunt pașnici, afișând doar bannere, fără a scanda ceva anume.

 

Articolul precedentCe papamobil va folosi Papa Francisc la Iaşi – FOTO
Articolul următorUmiliți și în ultima etapă. Sezon încheiat în genunchi