Consumul de fructe și legume mov te protejează împotriva diabetului, spun specialiștii. Indiferent dacă este sau nu culoarea ta preferată, aceste alimente mov te vor ajuta să-ți susți sănătatea organismului. Fructele și legumele mov sunt pline de antioxidanți care luptă împotriva bolilor, potrivit celor mai recente studii.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, avem și mai multe dovezi pentru a fi pro violet. Antocianii din plante pot avea proprietăți care pot ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2. Ei acționează asupra metabolismului energetic, a microbiotei intestinale și a inflamației. Aceasta este o descoperire binevenită, mai ales având în vedere prevalența acestei afecțiuni la nivel mondial.

Mai exact, aproape 96 de milioane de adulți au prediabet și s-ar putea ca aceștia să nici nu știe că au această afecțiune. Consumul de fructe și legume mov te protejează împotriva diabetului, iar varietățile acilate sunt abundente în alimente precum cartofii mov, ridichile, morcovii mov și varza roșie, scrie EatingWell.com

Alimentele precum afinele și murele conțin în principal antociani neacilați, lucru care le face să fie absorbite mai greu în timpul digestiei. Cu toate acestea, afinele și murele rămân unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți consuma în locul unei gustări.

Vinetele

Vinetele sunt un deliciu hipocaloric care are peste o duzină de tipuri de antioxidanți, scrie Aarp.com.

Așadar, vinetele au capacitatea de a hrăni corespunzător organismul și de a regla nivelul de colesterol din sânge.

Conopida mov

Conopida are proprietăți puternice de combatere a cancerului.

Varianta de culoare mov a conopidei este o sursă excelentă de vitamina C, fibre, potasiu și vitamine din complexul B.

Sparanghel mov

Sparanghelul mov este asemănător cu cel verde sau alb în ceea ce privește beneficiile. Cu toate acestea, conține mai mulți antioxidanți și vitamina C decât variantele menționate mai devreme.

Prunele

Prunele sunt unele dintre cele mai gstoase fructe pe care le poți consuma. Conțin mangan, vitamina K, potasiu, vitamina B și C.

Strugurii

O gustare suculentă și energizantă, strugurii de culoare mov sunt o sursă bogată de vitamina A și C. Susțin sistemul imunitar și sunt plini de minerale, calciu, fier și magneziu.

Ce este diabetul

Diabetul este o afecțiune cronică, adică de lungă durată, care afectează modul în care organismul tău transformă alimentele în energie. Corpul este responsabil de descompunerea alimentelor în zahăr (glucoză) și eliberarea lui în fluxul sanguin. Când glicemia crește, pancreasul eliberează insulină. Insulina acționează ca o cheie pentru a permite zahărului din sânge să intre în celulele corpului pentru a fi folosit pe post de energie.

În cazul persoanelor care suferă de diabet, organismul nu este capabil să producă suficientă insulină sau nu este utilizată atât de bine cum ar trebui în mod normal. În timp, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli de rinichi.

Articolul precedentNumărul morților, în urma ciocnirii celor două trenuri din Grecia, a crescut la 57. Violențe în fața sediului care administrează căile ferate
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET