Un medic legist implicat în ancheta accidentului feroviar a declarat pentru BBC că au fost găsite 57 de persoane decedate, de la care au fost prelevate probe ADN pentru identificare. Echipele de salvare continuă să cerceteze vagoanele contorsionate, în căutarea altor victime. Presa locală relatează că peste zece persoane sunt încă date dispărute.

În urma incidentului, au avut loc proteste la Atena, Salonic și Larissa – oraş din apropierea locului unde s-a produs dezastrul. În capitală, au existat confruntări între protestatari și forțele de ordine, în fața sediului companiei responsabile de întreținerea căilor ferate. Poliția a folosit gaze lacrimogene, iar manifestanții au aruncat cu pietre și au incendiat obiecte de pe stradă.

După accident, angajații din sectorul feroviar au intrat într-o grevă de o zi, care a perturbat serviciile de transport. De asemenea, autoritățile au decretat trei zile de doliu național.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat, într-o conferință de presă, că vor fi efectuate investigaţii și că rețeaua feroviară învechită a țării va fi reparată. A recunoscut că executivul nu a reușit “să eradicheze” problemele din sectorul feroviar, care datează de zeci de ani.

Accidentul s-a produs miercuri la ora 3 dimineața, la 380 de km nord de Atena, în apropiere de regiunea Larissa, când un tren de pasageri și un marfar au intrat pe aceeași linie. Cele două garnituri s-au ciocnit, iar vagoanele au deraiat și au luat foc.

Sursă: BBC

Articolul precedentPatru bărbați din județul Iași au vrut să meargă acasă cu pește în loc de mărțișoare. Polițiștii băcăuani le-au stricat planurile
Articolul următorFructele și legumele mov te protejează de o boală incurabilă dacă le consumi în mod frecvent