Echipele oraşelor Iaşi, Roman şi Braşov, finaliste ale competiţiei Capitala Tineretului din România 2019 – 2020, şi-au prezentat pentru prima dată public conceptele cu care îşi propun să câştige acest titlu, în cadrul unei întâlniri care are loc în acest weekend la Cluj-Napoca.
Prezentările au avut loc în cadrul conferinţei ‘Capitalele Tineretului’ din Cluj-Napoca: ‘Oraşe finaliste – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020’.
Echipa oraşului Braşov a ales să folosească în această competiţie ideea de unitate, iar ‘Schimbarea începe cu TINEri’ este sloganul cu care speră să câştige titlul de Capitală a Tineretului.
Coordonatorul proiectului cu care oraşul Roman a devenit finalist în această competiţie, Sebastian Hrib, a ales o viziune ce favorizează crearea de punţi către oraşele mici.
Aşadar, echipa vizează modalităţile prin care tinerii din Roman vor putea fi conectaţi cu tineri din toată România, aducându-i astfel mai aproape de factorii de decizie implicaţi în politicile locale şi naţionale care îi vizează direct.
Pe de altă parte, membrii echipei din Iaşi doresc să poată antrena tinerii şi organizaţiile acestora într-un amplu proces de dezvoltare urbană.
“Viziunea noastră este un oraş în care implicarea voluntară a fiecărui tânăr este recunoscută, premiată şi dezvoltă într-un mod ireversibil sentimentul de apartenenţă la comunitate. Practic, Iaşiul nu este doar o capitală cu influenţă, este un centru în care tânărul este actorul principal”, a explicat reprezentantul echipei din Iaşi.
Proiectul acestei echipe – #rISeUP! – urmăreşte dezvoltarea unor legături sustenabile între organizaţiile de tineret şi administraţia publică locală, alături de crearea unui cadru propice unde structurile de tineret şi iniţiativele îndreptate către tineri să se poată coaliza, astfel încât să poată avea un impact sporit.
Astfel, echipa câştigătoare va fi desemnată la Summitul de la Baia Mare, actuala Capitală a Tineretului în 2018, care va avea loc în perioada 7 – 11 noiembrie.
De remarcat este faptul că, din 2016, anual, un oraş din România primeşte, în urma unui concurs, titlul de Capitala Tineretului şi este sprijinit financiar şi cu consultanţă în implementarea proiectelor descrise în dosarul de candidatură.
Articolul precedentLiviu Dragnea, acuzat că nu vrea Autostrada A8
Articolul următorGALERIE FOTO: Poliţia Călare, prezentată în centrul Iaşului