Iașul pare să redevină atractiv pentru tinerii absolvenți de liceu. Astfel, în 2016 erau circa 10.900 de elevi înscriși pentru admitere la universităților ieșene, iar în acest an s-au înscris peste 15.500, consemnându-se o creștere de aproximativ 50%.

În ceea ce privește numărul de absolvenți înscriși la examenele de admitere organizate de facultățile ieșene, cel mai mare număr s-a înregistrta, așa cum era de așteptat, la Universitatea „Al. I Cuza“, unde au fost peste 15.500 de candidați, în tim pce în 2016 au fost puțin peste 13.000.

Pe locul al doilea într-un top al numărul de absolvenți de lcieu care s-au înscris la admitere s-a situat Universiattea Tehnică „Ghe. Asachi“, cu opuțin peste 3.000 de candidați. Pe următoarele locuri s-au situat Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa“, cu aproape 2.500 de candidați și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, cu aproape 1.500 de candidați.

„Vreau să mulțumesc întregului mediu academic ieșean pentru eforturile permanente făcute în vederea creșterii calității actului de educație. Mulțumesc părinților acestor elevi pentru faptul că au recăpătat încredere în școala superioară românească și, nu în ultimul rând, ieșenilor care au făcut din Iași o citadela a intelectualității românești, ieșenilor de ieri și de astăzi”, a spus primarul Iașului, Mihai Chirica.