Magistrații au dat un termen de cinci zile procurorilor militari să precizeze dacă mențin trimiterea dosarului în instanță sau refac ancheta.

Rechizitoriul în dosarul Revoluţiei, în care este acuzat şi fostul preşedinte Ion Iliescu, a fost desfiinţat, pentru a doua oară, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de la instanţa supremă au găsit din nou nereguli.

Magistrații au dat un termen de cinci zile procurorilor militari să precizeze dacă mențin trimiterea dosarului în instanță sau refac ancheta.

În octombrie anul trecut, la instanța de fond, Curtea de Apel București, s-a decis începerea judecării pe fond în dosarul Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican-Voiculescu și Iosif Rus, fost șef al aviației militare sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

Instanța a constatat atunci că rechizitoriul întocmit de procurorii militari este legal.

Acuzații au contestat soluția la Înalta Curte de Casație, dosarul fiind repartizat în decembrie anul trecut unui complet format din doi judecători, care nu au reușit însă să cadă de acord asupra unei soluții, având opinii divergente.

În consecință, cazul a fost repus pe rol prin intrarea în complet a celui de-al treilea magistrat, Lia Savonea, iar după o lună de dezbateri, judecătorii au decis că există nereguli în rechizitoriu.

Articolul precedentConferinţa internaţională privind pacea în Ucraina s-a deschis în Elveţia
Articolul următorRata şomajului în România a scăzut în primul trimestru al anului la 5,3%