Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Dan M., sub acuzaţiile de traficul de droguri, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.
Urmează ca instanţa să stabilească primul termen al procesului, iar, mai apoi, magistraţii vor asculta ce au de spus procurorii, dar şi bărbatul în vârstă de 35 de ani, pentru a putea hotărî ce se va întâmpla în continuare.
La finele lunii mai a acestui an, procurorii DIICOT au precizat că au efectuat percheziţii și au dispus reținerea bărbatului, el fiind suspectat de trafic de droguri.
Potrivit anchetatorilor, ieșeanul era monitorizat de mai multe luni, în preajma sa fiind trimiși mai mulți investigatori sub acoperire, pentru a achiziționa eventuale substanțe interzise pe care acesta le-ar fi vândut.
Astfel, oamenii legii au menționat că acesta ar fi făcut trafic cu mai multe tipuri de substanțe interzise, ele fiind vândute tinerilor amatori de „senzații tari”. Ulterior, procurorii DIICOT Iași au solicitat arestarea preventivă a individului, iar Tribunalul Județean a admis atunci cererea.
Instanța dispune arestarea preventivă a inculpatului M. Dan, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă, au precizat magistrații din cadrul Tribunalului Iași.
Articolul precedentATENŢIE, ieşeni! Ţeparii folosesc în continuare metoda “Accidentul”
Articolul următorCivic Bike, tur cu bicicleta dedicat Centenarului