În condițiile în care ni se cere pe toate căile să stăm în casă, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, au trecut prin orașele Iași, Roman, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Pașcani, Botoșani și Hârlău, precum și în localitățile rurale aflate pe traseu.

Racla cu sfintele moaște, așezată pe platforma unui automobil împodobită cu flori, a fost însoțită de IPS Părinte Mitropolit Teofan și de pr. Marian Timofte, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor.

Traseul a cuprins, pe rând, și mai multe mănăstiri din cele trei județe. În dreptul locașurilor de cult, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot, iar preoții au ieșit cu Sfânta Evanghelie.

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman procesiunea a fost întâmpinată de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În continuare, sfintele moaște au trecut pe la aproximativ 40 de biserici parohiale și catedrale.

Scurte treceri au fost și prin curțile spitalelor județene de urgență și ale altor unități medicale din județele Iași, Neamț și Botoșani.

Pe tot traseul s-au rostit, din mașină, rugăciuni pentru cei infectaţi de noul coronavirus, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică, precum și pentru toți creștinii aflați în nevoie.