Mai mulţi ieşeni au rămas fără acoperiş deasupra capului, în urma unor incendii care au avut loc la început de an. 

Astfel, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în comuna Stolniceni-Prăjescu, din judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. A ars funinginea depusă în interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.

Mai mult, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit pe bulevardul Chimiei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Au ars două calculatoare, un dulap din lemn şi aproximativ 50 de kilograme de de materiale plastice. Cauza probabilă a incendiului a constat într-un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi.

În plus, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Mogoșești, din zona Șanta, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars aproximativ o tonă de fân și şase europaleți din lemn. Cauza probabilă a incendiului a constat în scântei mecanice.

Totodată, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Vânători, din comuna Popricani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Au ars acoperișul casei cu astereală din lemn și țiglă pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătraţi, patru metri cubi de lemn, patru ferestre din lemn și 100 de kilograme de materiale textile. Cauza probabilă a incendiului a fost, şi în acest caz, un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice sau fizice”, au încheiat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi.

 

Articolul precedentUn nou scandal zguduie UMF: cum se adunau banii de la studenţi pentru examene!
Articolul următorCu dosar penal, din pricina alcoolului