Mai multe incendii puteau duce la producerea unor tragedii.

Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit recent în localitatea Slobozia, din comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Au ars 50 de metri liniari de bârnă din lemn din componența acoperișului, un frigider, un televizor, un aragaz, aproximativ 500 de kilograme de materiale textile şi un pat din lemn. S-au deteriorat aproximativ 500 de kilograme de materiale textile, 100 de metri pătraţi de tencuială, două ferestre din lemn, o ușă, un pat din lemn, o sobă cu acumulare de căldură din teracotă și aproximativ 80 de metri pătraţi de țiglă. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi.

Mai mult, reprezentanţii ISUJ Iaşi au mai menţionat că, tot recent, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit pe strada Izbândei, din municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

Au ars acoperișul foișorului din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătraţi, un aragaz, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, un magnetofon, două aparate radio, o masă și şase scaune. Cauza probabilă a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat ori supraîncălzit.

Totodată, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe strada Matei Corvin, din orașul Podu Iloaiei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă.

Au ars aproximativ zece metri pătraţi de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, două grinzi și patru căpriori. Cauza probabilă a incendiului a fost un burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile, a mai spus Silvia Bolohan.

Potrivit acesteia, acelaşi detașament a intervenit pe strada Vasile Lupu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Au ars elementele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

În plus, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit recent pe bulevardul C.A. Rosetti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un birou din cadrul unei societăţi comerciale. Au ars un tablou electric și aproximativ zece metri liniari de cablu electric. Cauza probabilă a incendiului a fost tot un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi.

Articolul precedentManagerul unui club din Liga I, chemat în judecată de propria soţie
Articolul următorEscrocii nu renunţă la metoda “Accidentul”. Prin ce a trecut un octogenar din Iaşi