Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie română și R.Moldova care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară,  un tânăr cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism cu număr de înmatriculare specific Lituaniei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării auto obligatorii prezentate la control pentru autoturismul în cauză,s-a procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora s-a constatat că documentul nu îndeplinește condiţiile de fomă şi fond ale unui document autentic și că autoturismul în cauză nu figurează în bazele de date ca fiind asigurat. Totodată, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată, din data de 14.10.2021.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Iasi