Din această toamnă, în premieră pentru zona Moldovei, la Iași va fi implementat sistemul de învățământ dual.

Primarul Mihai Chirica a semnat documentele necesare implementăriițproiectului încă de la sfârșitul lunii martie.

Astfel, la solicitarea unor agenți economici, în patru colegii tehnice din municipiul Iași vor fi formate clase de elevi care se vor pregăti în sistem dual pentru meserii foarte solicitate pe piață.

La Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” va fi înființată o clasă de 28 de elevi în domeniul de pregătire profesională „Construcții, instalații și lucrări publice”. La finalul celor trei ani de studiu și de practică, 14 dintre elevi vor dobândi calificarea profesională dulgher-tâmplar-parchetar, iar alți 14 vor avea calificarea de fierar betonist – montator prefabricate.

De asemenea, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții a încheiat un protocol de colaborare cu două companii, pentru pregătirea a 22 de elevi în domeniul „Construcții, instalații și lucrări publice”.

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” va colabora cu două companii. Astfel, 21 de elevi se vorpregăti în domeniul Mecanică, calificarea profesională lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic.

Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” va pregăti 14 elevi, la final aceștia urmând să aibă calificarea profesională de comerciant vânzător.

Articolul precedentIepurii i-au adus în dar un… dosar PENAL!
Articolul următorFosta Baie Turcească va fi reabilitată: uite cum va arăta!