Un inginer din cadrul Primăriei municipiului Iaşi va da ochii cu magistrații, după ce ar fi fost implicat întrun conflict cu un coleg de muncă.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Valentin Mocanu (51 de ani), din Iaşi, sub acuzaţia de purtare abuzivă.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 26 ianuarie 2017, Gabriel G., inginer în cadrul Primăriei Iaşi, a sesizat Secţia III de Poliţie cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 8.35, în timp ce se afla la serviciu, ar fi fost lovit cu pumnul în faţă de către colegul său de serviciu, Valentin Mocanu.

Oamenii legii au adăugat că cei doi bărbaţi implicaţi în conflict lucrează în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţiie, din Primăria Iaşi. În dimineaţa zilei respective, între cei doi colegi de birou a intervenit o divergenţă în legătură cu un document.

În urma acestei discuţii în contradictoriu, inculpatul Mocanu Valentin a mers la biroul părţii vătămate, a ridicat monitorul calculatorului de pe masă, cu intenţia de a o lovi, fără a face, însă, acest lucru, după care sa întors la biroul său. Văzând comportamentul inculpatului, partea vătămată a mers, la rândul ei, la biroul acestuia, a luat un perforator de pe masă şi ia spus: Şi eu îţi pot da cu perforatorul ăsta în cap, dacă e, şi ne lovim în cap unul pe altul!, au precizat procurorii.

Conform acestora, imediat după schimbul de replici, Valentin Mocanu a mers la biroul colegului şi iar fi aplicat un pumn în zona arcadei stângi.

Victima a suferit astfel o hemoragie externă, fiind transportată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi. Doctorii au constatat că pacientul a suferit o tumefacţie echimotică şi o plagă contuză şi care necesita 79 zile de îngrijiri medicale.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut şi a declarat că regretă faptaau adăugat anchetatorii. Iniţial, Mocanu a fost cercetat pentru lovire sau alte violenţe, după care încadrarea juridică a fost schimbată în purtare abuzivă.

În cadrul procesului, inginerul lovit s-a constituit parte civilă, acesta solicitând despăgubiri materiale şi morale în valoare totală de 20.000 de lei. 

Articolul precedentIeşean, premiat de Metropolitan Police: uite de ce!
Articolul următorCe spun doctorii despre starea pilotului rănit recent într-un ACCIDENT aviatic!