Avocatul acuzat de procurorii din cadrul DNA Iaşi de trafic de influenţă nu a avut câştig de cauză în faţa instanţei.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au constatat că instanţa este competentă să soluţioneze cauza penală şi a respins ca nefondate cererile de constatare a neregularităţii actului de sesizare şi de restituire la Parchet a dosarului.

Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriu. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Horobeţ Neculai, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi pe Bîcu Florin Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Se va fixa termen de judecată pentru soluţionarea fondului după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie, au precizat magistraţii.

Recent, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus recent trimiterea în judecată a lui Neculai Horobeț, avocat în cadrul Baroului Vaslui, pentru trafic de influență. În același dosar, oamenii legii l-au trimis în fața instanței pe Florin Ioan Bîcu, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii au menţionat că, în perioada septembrie – octombrie 2017, Horobeț, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, ar fi cerut și primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celui de-al doilea inculpat, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 de euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra polițiștilor din cadrul IPJ Vaslui – Serviciul Rutier.

Inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, că-i va determina pe polițiști să-i restituie permisul de conducere. Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, cei doi inculpați au cerut de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 de euro și au primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.900 de euro și 400 de lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susținerea examenului auto”, au spus anchetatorii.

Articolul precedentUPDATE: Deși i se aștepta demisia, Boișteanu nu a renunțat la funcția din Consiliul Local
Articolul următorCu dosar penal, din cauza PISTOALELOR!