Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că Iaşul este un oraş „fain” şi că „nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici”

Reacţia Preşedintelui României vine în contextul în care jandarmii au intervenit la Cluj, pe 9 mai, pentru a o proteja pe Viorica Dăncilă de 100 de protestatari veniţi în zonă.

„Îmi place aici, la voi, de asta tot vin! Un oraş foarte frumos, primitor. Am venit de la o adunare dedicată educaţiei româneşti. Foarte fain oraş, nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici şi chiar am avut impresia că unii s-au bucurat că ne-au văzut venind încoace!”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

El a adăugat, referitor la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora şeful statului şi-ar fi chemat şefii la Summitul de la Sibiu, din 9 mai, că atât a înţeles PSD din acea reuniune.

De asemenea, Preşedintele României a mai spus că „infractorul-şef” atacă Uniunea Europeană, referindu-se la Liviu Dragnea, iar PSD a readus în centrul atenţiei, la nivel european, discuţia despre democraţie şi respectarea statului de drept în România.

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce jandarmii clujeni au intervenit joi, blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o uşă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcţia intrării respectiv. Şeful statului participă la mai multe evenimente, sâmbătă, la Iaşi.

 

Articolul precedentFOTO: Accident rutier pe o şosea din judeţul Iaşi!
Articolul următorRareș Bogdan: „.Să vă fie frică, pesediștilor! Moldova se ridică!” (GALERIE FOTO)