Primăria Iași, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, organizează pe 28 ianuarie o licitație pentru achiziționarea a aproximativ 4.000 de ghivece cu material săditor – baby plant.

Valoarea estimată a procedurii este de 481.018 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. Printre speciile ce urmează să fie achiziționate se numără: Begonia Hibrida Big Red, Tagetes Erecta Proud Mari Orange, Coleus Blumei Bye Bye Mix, Alternanthera Ficoidea.

„Materialul săditor floricol anual trebuie să fie în ghivece/tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate în anexă. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte la data livrării stadiul de dezvoltare specificat în anexă, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol la ghivece/tăvițe alveolare ce se va achiziționa va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de 100 la sută și forma prezentată va fi compactă. Materialul săditor floricol trebuie să fie fără urme de atac de boli sau dăunători, uniform pentru dimensiunile/stadiul de dezvoltare solicitate, să nu prezinte porțiuni lipsă, uscate sau deteriorate, să fie curate”, se arată în caietul de sarcini.