Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a relansat licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a DN 28B între Tg. Frumos şi Botoşani, pe o distanţă de 76 km.

Costul estimat este acelaşi ca la licitaţia lansată anul trecut şi anulată în ianuarie pe motiv că cele zece oferte înregistrate nu au fost conforme cu cerinţele impuse.

Licitaţia porneşte în sens descrescător de la valoarea estimată de 268,6 milioane de lei, însă oferta financiară contează în proporţie de 70 %. Perioada de garanţie are o pondere de 12 %, iar 10 procente se acordă pentru metodologia de realizare a contractului şi planificarea resurselor tehnice şi umane în corelare cu specificul şi complexitatea activităţilor.

Durata contractului este de 89 de luni – 5 pentru proiectare, 24 pentru execuţie şi 60 pentru garanţie (în funcţie de ofertele participanţilor).

Printre altele, Caietul de sarcini prevede construirea unui sens giratoriu la intrarea în Tg. Frumos, la intersecţia cu DN 28. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie, astfel că lucrările nu vor putea să înceapă mai devreme de anul viitor.

Articolul precedentTransplant de rinichi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“
Articolul următorMai mulți bani pentru reamenajarea esplanadei din faţa Palatului Culturii