Primăria Iași a anunțat intensificarea pregătirilor pentru vizita la Iași a Sanctității Sale, Papa Francisc, în data de 1 iunie.

„Cu siguranță, va fi unul dintre cele mai importante evenimente din acest an, iar amplasamentul cel mai recomandat este Piața Palatului Culturii. În perioada următoare vom lua legătura cu toate ambasadele acreditate în România în vederea informării asupra prezenței grupurilor care vor să vină în mod organizat în orașul nostru pentru acest eveniment atât de important. În felul acesta vom putea asigura toate resursele necesare astfel încât vizita pelerinilor să fie una cât mai plăcută”, a punctat primarul Mihai Chirica.

Edilul a anunțat o întâlnire cu toți hotelierii din Iași, dar și din împrejurimi, pentru stabilirea unei strategii comune în ceea ce privește cazarea pelerinilor în perioada respectivă. În plus, se vor identifica soluții pentru a putea amenaja locuri de campare și parcare pentru a face față fluxului mare de turiști.

„Cu siguranță, nu vor fi locuri pentru toate persoanele interesate, în acest sens fiind dispuși să facem orice efort necesar pentru ca cei care vor să ajungă la Iași să o poată face. Ne vom gândi la locuri de campare, cu asigurarea tuturor utilităților necesare, dar și a transportului acestora din punctele de oprire spre zona de manifestări publice din centrul orașului nostru”, a completat edilul Iașului.

Pentru o eficientizare a colaborării cu Episcopia Romano-Catolică Iași, primarul Mihai Chirica a dispus formarea unei echipe care va lucra nemijlocit pentru buna organizare a evenimentului din 1 iunie.

Articolul precedentStudiul de fezabilitate al SRU Iași, prezentat Băncii Europene de Investiții
Articolul următorDescinderi la suspecţi de atacuri informatice din Iaşi: PERICOL potenţial pentru diverse instituţii publice!