Curtea de Apel Suceava a dispus încarcerarea a trei dintre membrii lumii interlope din Iaşi, păstrând o decizie luată de Tribunalul Iaşi încă din 2016.

Prin decizie definitivă, Curtea de Apel Suceava decis ca Tiberiu Cristodorescu să fie condamnat la 3 ani şi 6 luni de închi­soare, aceeaşi pedeap­să primind-o şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, unul dintre fraţii din clanul interlop cu acelaşi nume.

În cazul lui Corduneanu, instanţa a adăugat o altă pedeapsă, rezultând pentru acesta o condamnare finală de 5 ani şi 11 luni de închisoare.

Totodată, Gheorghe Clapon, un alt personaj cunoscut în lumea interlopă, căutat prin Interpol pentru o condamnare dintr-un alt dosar, a primit şi el 4 ani şi 6 luni de închisoare, la care s-a adăugat un an de închisoare dintr-un alt dosar.

Pe de altă parte, fraţii Costel Corduneanu şi Vasile Călin au fost achitaţi pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului. Silviu Gîtlan, un apropiat al clanului Corduneanu, a primit opt luni de închisoare, însă prin anularea unei pedepse cu suspendare anterioare a rezultat o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.

Cristodorescu, Rusu şi Clapon au fost acuzaţi de DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 40.000 de euro de la o femeie, promiţându-i acesteia că vor interveni pe lângă judecători de la Curtea de Apel Iaşi pentru a o scăpa de puşcărie.

Procurorii au afirmat că Vasile Călin și Costel Corduneanu ar fi încercat să o determine pe denun­ţătoare să îşi retragă plângerea, în timp ce Gîtlan ar fi minţit în timpul audierilor.

Articolul precedentCopil mușcat de un măgar, la Iași: elicopterul SMURD a intervenit
Articolul următorMinisterul Justiției: Relocarea Penitenciarului Iași nu se impune!