Mâine, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași organizează festivitatea de operaționalizare a celor două motociclete SMURD intrate recent în dotarea unității. Festivitatea va avea loc la ora 10.00, în fața Prefecturii Iași, unde va participa ministrul Secretar de stat Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Iamandi Dan Paul, precum și alte oficialități.

Motocicletele au fost achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne pentru intervenții rapide la accidente rutiere, paramedicul de pe motocicletă având rolul de a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Motocicletele sunt dotate cu tot ce trebuie pentru a salva o viață și sunt folosite în zonele aglomerate. Sunt dotate cu defribilator semiautomat, cu oxigen, cu trusă de resuscitare, cu anumite echipamente pentru traumă.

Prețul unei motociclete SMURD dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv cel de protecție pentru motociclist, este aproximativ 20.000 de euro.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, motocicletele un timp de intervenție de doar trei – cinci minute, comparativ cu media de aproximativ opt minute a unei ambulanțe.

Articolul precedentTineri ieșeni, bănuiți că au JEFUIT o pensionară
Articolul următorȘi-a riscat libertatea pentru o… MISTRIE!