Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că din totalul de peste 1.000 de garaje neautorizate, municipalitatea a demolat până acum doar 70.

„În momentul de faţă sunt identificate circa 1.400 de module de parcare de tip garaj, dintre care doar 381 sunt autorizate provizoriu. Diferenţa o reprezintă cele total neautorizate, practic construite ilegal. Procesul de dezafectare a acestora a început în urmă cu o lună. La momentul actual sunt notificate circa 500 de module, iar până la sfârşitul anului vor fi notificate toate. Demolate de noi, din lipsa de reacţie a celor care le deţineau, sunt aproximativ 70 de garaje, iar de către proprietari tot cam atâtea. Sperăm ca pe durata anului 2019 să le demolăm pe toate. Scopul este de a creşte numărul de locuri de parcare. România, în general, şi Iaşul, în special, au mai rămas locurile în care se mai construiesc astfel de garaje, în marea lor majoritate nişte magazii. Personal m-am deplasat în teren când s-au deschis asemenea garaje. De pildă, pe str. Cuza Vodă nr. 6, patru reprezentau depozite de produse care erau livrate în diverse magazine. N-aveau nimic de-a face cu gararea. Toate suprafeţele eliberate în urma demolării vor fi reparate, marcate şi date spre închiriere celor care doresc să le folosească în scopul de a parca”, a declarat primarul Mihai Chirica.

O parte dintre aceste construcţii cu caracter provizoriu sunt realizate ilegal pe spaţiul verde sau pe terenuri care fac parte din arealul de regenerare urbană. Multe din aceste construcţii sunt folosite ca spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere sau de altă natură, afectând calitatea aerului şi a mediului, în general. Dezafectarea este făcută de Servicii Publice SA, cu sprijinul Salubris SA şi al Poliţiei Locale.

Articolul precedentAvansări în grad la Poliția ieșeană
Articolul următorJudecat pentru că i-a dat foc iubitei