Prezent astăzi la Iași, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, că suntem pe o pantă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19.

 

„Suntem pe o pantă descendentă. Avem vreo 4-5 zile de când suntem în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Trebuie să relaxăm etapizat. Ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival. În ceea ce privesc vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială.

„Încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a menționat Nelu Tătaru.