Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni că „România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului, prin pachetul de legi întocmit de Ministerul Educației, prin centrarea întregului sistem de învățământ pe beneficiarii acestuia, elevii și studenții”.
 
„România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului, prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educației și care a fost prezentat, astăzi, de ministrul Ligia Deca. Cele două proiecte de act normativ – care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior – vor introduce norme și practici din statele europene cu vechi tradiții în educație și cu rezultate bune pe plan internațional.
Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt și principiile pe care PNL le-a susținut în ultimii ani și care se află în raportul prezidențial ”România Educată”: accesul neîngrădit la școlarizare pentru toți, prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar, susținerea performanței și a calității în actul educațional.
Cel mai important aspect este centrarea întregului sistem de învățământ pe beneficiarii acestuia, elevii și studenții. Portofoliul educațional, consilierea școlară și configurarea personalizată a programei sunt doar câteva dintre elementele care vor alinia învățământul românesc la standardele europene”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.
 
Ministrul Educației – Ligia Deca a prezentat principalele modificări din sistemul de învățământ din România pentru următorii ani, luni, într-o conferință de presă. Noul proiect al legilor Educației urmează să fie  lansat în dezbatere publică.
Articolul precedentLovitură uriașă pentru proprietarii de RABLE. Ce s-a schimbat în legislație?
Articolul următorExperții sunt în alertă. O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândește rapid