Patru drumuri județene, cu o lungime totală de 47 de kilometri, sunt propuse pentru modernizare în următorii trei ani. Investiția estimată este 90 milioane de lei. În acest sens, în ședința din data de 29 octombrie, va fi supus votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre pentru aprobarea unui credit de angajament pentru perioada 2019-2021.

Cea mai mare sumă, 55 milioane de lei, este prevăzută pentru modernizarea unui tronson de 29 kilometri de pe DJ 249D, intersecție DJ 249E-Moreni-Prisăcani-Măcărești-Grozești-intersecție DJ 244F.

Drumul județean 208G Kogălniceni-Oboroceni-intersecție DJ 280D este propus pentru a fi reparat pe o lungime de 5,4 kilometri, suma necesară fiind de 8,8 milioane de lei.

Totodată, pe DJ 208N se vor face lucrări pe 5,7 kilometri, între localitățile Lespezi și Vânători. În acest caz, investiția estimată este de 11,9 milioane de lei.

Pentru DJ 280D intersecție DN 28A (Ruginoasa)– Heleșteni se propuneț alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru reabilitarea unui tronson de 6,5 kilometri.

„Am profitat de oportunitatea de a recupera, din fonduri europene, o parte dintre sumele investite de Consiliul Județean pentru lucrări la instituțiile subordonate și acum putem să le redirecționăm către alte obiective care au nevoie de investiții. Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, iar investițiile necesare sunt pe măsură. Având în vedere aceste sume care se întorc în bugetul județului, putem să ne luăm angajamentul că vom demara noi investiții în infrastructura rutieră în următorii ani”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Un alt proiect important în acest sens a fost votat de consilierii județeni în ședința din luna septembrie. Atunci a fost aprobat creditul de angajament cu o valoare de 107 milioane de lei pentru așternerea de covoare asfaltice pe 200 de kilometri. Alți 93 de kilometri de drum județean sunt modernizați cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, în acest caz investiția fiind de 180 milioane de lei.

Articolul precedentRazie la trecerile la nivel cu calea ferată: zeci de şoferi, lăsaţi fără permise
Articolul următorDumitru Oprea: „ Parteneriatul public-privat, Fata Morgana guvernării PSD-ALDE“