Judecătorii din cadrul Tribunalului Iasi au dispus condamnarea lui Dragos Stanescu. 

Instanta il condamna pe inculpatul Stanescu Dragos la pedeapsa închisorii de noua ani, pentru savârsirea infractiunii de evaziune fiscala. Admite actiunea civila formulata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi, si obliga inculpatul sa ii plateasca partii civile, cu titlu de despagubiri, suma de 2.429.128 de lei, reprezentând debitul principal, la care se adauga dobânda legala si penalitatile de întârziere, calculate pâna la data de 31 decembrie 2015“, au mentionat magistratii ieseni.

Ei au adaugat ca dispun luarea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale lui Dragos Stanescu, prin instituirea unui sechestru asupra acestora, în vederea recuperarii despagubirilor civile acordate în cauza, pâna la concurenta sumei de 2.429.128 de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi contestata.

Procurorii ieseni au precizat ca, in urma cu aproximativ opt ani, individul ar fi dat o Declaratie fiscala, aferenta semestrului I din 2011, privind achizitii de bunuri în valoare de 2.388.683 de lei, efectuate de societatea comerciala Inter Pal Com SRL de la trei furnizori, iar, in 2012, ar fi dat o alta declaratie fiscala, aferenta semestrului al doilea din acel an, privind achizitii de bunuri în valoare de 2.801.728 de lei, efectuate de aceeasi firma, de la un alt furnizor.

În plus, spun anchetatorii, el ar fi dat o declaratie fiscala si pe 3 aprilie 2013, aferenta semestrului I din 2010, privind achizitii de bunuri în valoare de 48.568 de lei, efectuate tot de SC Inter Pal Com SRL de la un alt furnizor, precum si o declaratie fiscala aferenta semestrului II din 2010, privind achizitii de bunuri în valoare de 2.234.160 de lei.

Judecatorii au dispus si desfiintarea partiala a acestor declaratii, precum si a declaratiilor 300, prin care s-a efectuat decontul de taxa pe valoarea adaugata, depuse de firma Inter Pal Com SRL. Procurorii au spus ca, prin intermediul acestor documente, individul ar fi reusit sa creeze un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei la bugetul statului.