Trei copii din localitatea Sârbești au fost duși noaptea trecută la Spitalul pentru Copii ,,Sfânta Maria”, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon și fum.

Potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, cei trei copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani au fost duși, noaptea trecută, la Spitalul pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi fum, sunt din localitatea Gârbeşti.

“În juriul orei 3,40, Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ Iaşi a fost înştiinţat prin SNUAU 112, că trei copii sunt posibil intoxicaţi cu monoxid de carbon, în localitatea Gârbeşti, comuna Ţibana.

Echipajele sosite la locul intervenţiei au preluat copiii şi i-au transportat la Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii ‘Sf Maria’ Iaşi.

Cauza intoxicării este de la o sobă fără acumulare de căldură, care avea coşul de evacuare al fumului tras prin peretele casei, cu tiraj mic şi care funcţiona deficitar în condiţii de vânt”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Dr. Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi, a declarat că toţi cei trei copii, care au 10, 15 şi 16 ani, au fost internaţi în Compartimentul de Toxicologie a spitalului. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentȘi-a băgat iubita în portbagaj și a dat foc mașinii. Polițiștii au ajuns la timp
Articolul următorTu știi când se pun legumele la gătit? În apă rece sau caldă?